Return to site

Mentor megbeszélés

Élménybeszámoló Dóri Nguyen-től az első mentori találkozónkról.

Az Ntice és a Kapjmeg projekt kapcsán keresett meg Dóra, Pájer Donát ajánlásán keresztül, hogy mondjam el a véleményem a társkereső projektükről, amit az egyetemi csoportmunkán kezdtek el tervezni.

" Mentor megbeszélés Schleer Tamással

Egyetemi csoportmunkánk egy vállalkozás létrehozása köré épült, melyhez bőven elkélt a jó tanács és releváns vélemény, így Tamással ilyen módon kerültem kapcsolatba. Ő lett csoportunk mentora, akivel lehetőségem nyílt egy megbeszélésre, ahol az eddigi tapasztalatairól mesélt, illetve tanácsokat adott.

Egyetemi éveim alatt már számos érdekes beszélgetéseken sikerült részt vennem, mégis úgy érzem, mai beszélgetésem Tamással a leghasznosabbak közé sorolható be. Mielőtt a megbeszélésre elindultam, próbáltam összegezni a kérdéseim, a gondolataim, elképzelni mire számítsak, egy menő innovatív vállalkozóra, aki már többször megváltotta a világot ötleteivel, vagy egy egyszerű és szerencsés férfira, aki jókor volt jó helyen. A beszélgetésünk közben már kirajzolódott bennem, egy olyan ember ül velem szemben, akit nem lehet beskatulyázni egyik felsorolt opcióba sem, inkább extrém találékonyságával lehetne jellemezni, valamint a képességével, hogy felismeri a lehetőséget, és kihasználja maximálisan.

Türelmesen meghallgatta az elképzelésünk a vállalkozásról, amin dolgozunk, majd megfogalmazta azokat a kritikákat, amiket elsőre bár nem feltétlenül akar elfogadni az ember, főleg, ha meggyőződése, hogy ez a világ legjobb ötlete, mégis Tamás el tudta magyarázni példán keresztül a lényeget, amiből persze mindenki azt vesz magára, amit akar, de semmiképpen se érzi magát sértve. Meglepő volt az, amilyen formában átadta tudását, és a mögöttes akarat, hogy igen, ezt ő meg akarja velünk osztani, segíteni akar minket, annak ellenére is hogy csak egy csapat fiatal egyetemista vagyunk csekély munkatapasztalattal a hátunk mögött. Komolyan kezelt mindvégig, és igyekezett a segítségünkre lenni, és a találkozás után sikerült olyan új információkra szert tenni, melyeket minden bizonnyal fontolandóra veszünk saját vállalkozás indítása esetén. Lépcsőzetesen vázolta miken ment keresztül eddig, és nekünk mit javasolna, ami pedig külön jó volt, hogy személyes tanácsokkal látott el minket, nem csak az egyetemi feladatunkra fókuszált, nem egy „kötelező szívességként” kezelte a megbeszélésünket.
Összességében nagyon örülök, hogy ez a találkozó megtörtént, mind a felesége, mind pedig Tamás nagyon érdekessé tették a beszélgetést, egy dolgot jelent az, hogy valaki nagyon profi a szakterületén, de az, hogy át is tudja adni ezt a tudást, mindenképpen elismerést érdemel. "

Dóra Nguyen.